Een kinderkoffertje is eigenlijk een mini poppenhuisje om mee te nemen of gewoon een lekker compact poppenhuisje om thuis mee te spelen. Het kartonnen koffertje is ingericht als huisje, meestal in een bepaalde stijl of thema. Ik zorg er altijd voor dat er rollenspellen gespeeld kunnen worden met de popjes, dus dat er diverse items in het koffertje aanwezig zijn.  Kleine kinderen spelen graag bekende situaties van thuis na zoals eten, slapen, eten koken. Ook voeg ik vaak een huisdier toe. 

Ik maak de koffertjes naar eigen creativiteit en inzicht, en niet (meer) op bestelling. Onderstaande koffertjes heb ik gemaakt en zijn niet meer beschikbaar voor verkoop.  Als ik koffertjes voor verkoop beschikbaar heb dan staan ze in de webshop.

 

Jill's Paardenkoffertje 

Dit koffertje was ook zó leuk om te maken; voor de 4e verjaardag van Jill mocht ik een paardenkoffertje maken. Ze wilden geen huisje, maar echt een paardenstal. De wens qua kleur was roze/pastel, en de namen van Jill's lievelings pony's van de manege; Sammie en Sjonnie maken het persoonlijk, net als de vakantiefoto van Jill met haar broertje en papa en mama op de pony's in het bos. 

In dit koffertje zit ook zoveel van mezelf: ik ben van kinds af aan al een paardenmeisje; waar ik maar kon zocht ik in het dorp een verzorgpony. Uit school de hele middag naar de paarden en al-tijd te laat thuis voor het avondeten (nu nog steeds ;-) ) uuuuuren kletsen met je vriendinnen over maar 1 ding: paarden. (kan ik ook nog steeds ;-)) Het poetsen, tutten, manen vlechten, uitmesten, tuig poetsen, zonder zadel door het weiland crossen; ik heb het allemaal gedaan.  
Het was dan ook echt superleuk om dit koffertje speciaal voor Jill te maken! 

Koffertje voor Ella 

Het koffertje voor Ella was een kraamkadootje. Een poppenhuisje met de kleuren en het jungle thema van de babykamer van Ella. Het moest geen kopie worden van de babykamer, maar er zitten wel een aantal persoonlijke elementen in verwerkt. Zo heeft de babykamer het bladeren behang van Kwantum, en het OYOY Living leeuwen vloerkleed. Het Olifanten wandlampje heb ik in miniatuur nagemaakt en het geboortekaartje hangt als schilderijtje in het koffertje. 
De buitenkant van het koffertje bestaat uit de naam en geboortedatum, en het olifantje van de wandlamp met de vlindertjes van het geboortekaartje. 

Het zal nog even duren voordat Ella zelf groot genoeg is om er mee te spelen, maar de familie had wel een origineel kraamkado. 

Winactie Koffertje samen met KleineLievelijne

Toen ik de handgemaakte poppen van Kleinelievelijne zag, was ik op slag verliefd. Ze waren alleen zo'n 60cm groot dus veel te groot voor in een poppenhuis! Ik stuurde Marjan een berichtje met de vraag of ze de popjes ook kleiner kon maken. Na een gezellige online chat, een prototype en een test van mijn dochter waren ze klaar! En het zijn echt schatjes geworden; allemaal handgemaakt en uniek.  

Omdat we elkaars producten zo leuk vinden hebben we samen een winactie op Instagram gedaan met dit koffertje. Ik maakte het koffertje met inhoud, Marjan verzorgde het popje, extra rokje en bijpassende kussentjes en dekentje. 

De winnares is er gelukkig heel blij mee! 

Sophie's Fantasy Koffertje 

Ik mocht in opdracht van de Oma van Sophie een koffertje maken als cadeau voor haar 9e verjaardag. Sophie is een meisje dat houdt van eenhoorns en magie en boeken als de Waanzinnige Boomhut en Harry Potter maar ook houdt van buiten spelen, struinen in de bossen en boomhutten bouwen. 

Ik had met de kernwoorden boomhut, eenhoorn en magie wel gelijk inspiratie en ben daarmee aan de slag gegaan. Omdat ze al 9 jaar is kon ik ook prima kleine accessoires gebruiken. 

De achtergrond met de elven huisjes in bomen vond ik erg passend bij het thema en bij de kleuren van de buitenkant van het koffertje. Dit werd ook gelijk mijn kleuren pallet voor de rest van de inrichting. 

Ik vond het heel erg leuk om een keer mini boekjes te maken, en mijn hangstoeltje komt ook goed tot zijn recht hier, lekker chillen met een boek ;-)

Ik weet dat Oma ook veel van de natuur houdt én houdt van kunst maken met dingen uit de natuur.  Ik heb dit terug laten komen door veel hout te gebruiken, natuurlijke materialen, (weinig 3D prints in dit geval) echte droogbloemetjes en ook vond ik het leuk om een schelp te gebruiken als waskom.  Ik ben erg blij met het geheel, en Oma en Sophie gelukkig ook! 

Hanna's koffertje 

Ik heb voor mijn oud-collega Toi een koffertje mogen maken voor de 3e verjaardag van haar nichtje Hanna.
De wensen waren: zwart /wit, strak, streepjes/stipjes, niet te roze/girly.
Toi wilde er graag een stoere hond in, en iets met picknick en een tipi tentje. Hanna houdt ook van Nijntje en Peppa Big; ik heb ervoor gekozen om Nijntje terug te laten komen in het bedje en de stoeltjes.
Ook heb ik de naam van Hanna in het lettertype van haar geboorte kaartje mét haar chinese naam (ook zoals op het geboorte kaartje) op de buitenkant van het koffertje laten zetten. 
Na Hanna's verjaardag kreeg ik diverse foto's en fimpjes van een blij spelende Hanna op haar verjaardag, en een foto dat ze de volgende ochtend om 7 uur al weer met het koffertje aan het spelen was. Zo lief! Dat is voor mij toch wel het leukste van het koffertjes maken! 

Ibiza Koffertje voor Solane

Dit koffertje heb ik op verzoek gemaakt voor de 2 jarige Solane. 

Het verzoek was een koffertje in Ibiza stijl met veel roze en kleur. Ook wilde ze graag een klein hondje in het koffertje omdat ze zelf een hondje hebben. Ook heb ik een stukje stof van een jurkje van Solane verwerkt in het koffertje als kussentje; het roze zwanen kussentje heeft aan de ene kant een wit zwaantje en de andere kant een zwart zwaantje.

Omdat het om een meisje van 2 jaar ging heb ik alleen meubels en accessoires gebruikt die wat groter zijn en tegen een stootje kunnen. 

En heerlijk veel kussentjes en dekentjes zodat zowel het popje als het hondje lekker in bed ingestopt kunnen worden ;-) 

Jungle Girl koffertje 1 & 2

De inspiratie voor dit koffertje kwam van de houten zebra op de achterwand van het eerste koffertje, ik vond het zo leuk om daar iets mee te doen. Dus wat mooie kleuren bij elkaar gezocht en daar was het 'Picknick in de Jungle' thema 

Ik heb dit koffertje later nogmaals gemaakt op bestelling, de laatste 2 foto's zijn van het 2e koffertje. De zebra had ik helaas niet meer, die is vervangen door een stoere olifant. De meubels zijn eigen 3D prints dus die kon ik makkelijk nog een keer maken. De licht roze tipi tent is zelf gemaakt. Het vloerkleed en de kleding van de popjes zijn gehaakt door mijn moeder Thea. 

Zoey's koffertje

Mijn dochter Zoey wilde natuurlijk ook graag een koffertje. Zij heeft een baby-born popje en daar wilde ze graag een huisje voor.

Ze mocht zelf vertellen wat ze erin wilde hebben; een hoogslaper, een kleding kast, een hangstoel, een kaptafel en een keukentje. En het aller belangrijkste, een huisdier met een mandje. Het was nogal een wensenlijst maar het is gelukt om het er allemaal in te krijgen. En hij past nog nét dicht ;-)

De hoogslaper met kledingkast heb ik zelf gemaak van hout. Het keukenblokje ook, alleen de oven is gekocht. De hangstoel is ook zelf gemaakt, en werd een populair product en is nog steeds te bestellen ;-) De eettafel is ook een eigen 3D print.