Poppen voor in het poppenhuis

Poppen voor in het poppenhuis zijn er in alle soorten en maten. Ik ga je van alles vertellen over de verschillende poppen die gebruikt worden in poppenhuizen in schaal 1:16 en 1:12. Onderstaande poppen zijn geschikt voor kinderen, maar worden ook door volwassenen gebruikt ter decoratie in een modern poppenhuis. 

Lees meer »

Welke schaal heeft mijn poppenhuis?

Ik weet nog goed hoe mijn zoektocht in de poppenhuis wereld startte toen ik het eerste poppenhuis voor Zoey ging opknappen. Het kwam uit de familie en ik had het huis dus niet bewust uitgezocht. Het was er gewoon en ik moest er iets van maken. Wat ik in het begin lastig vond was het bepalen van de schaal van het poppenhuis, en welke popjes erin pasten. Ik was totaal nieuw in de poppenhuis wereld en had echt geen idee! 

Lees meer »

Hoe het begon; mijn eerste poppenhuis renovatie

In 2017 waren mijn schoonouders de zolder aan het opruimen. Daar kwam een oud poppenhuis tevoorschijn dat van mijn schoonzus is geweest.  We weten dat het via de opa van mijn man Karsten in de familie is gekomen, en dat mijn schoonvader het voor mijn schoonzus al eens opgeknapt had. Het is helemaal handgemaakt, en ik ben later op Marktplaats eens een soortgelijk poppenhuis tegen gekomen, dus er moet ooit een bouwtekening in een tijdschrift of zoiets hebben gestaan. 

Lees meer »